Hillitty oikoluku – siistitään tekstisi kirjoitusvirheet ja pikku lipsaukset

Kun olet varma kielitaidostasi ja jätät mieluusti tekstiin oman kynäsi jäljen, mutta haluat kuitenkin, että kiusalliset pikkuvirheet korjataan, hillitty oikoluku sopii sinulle kuin nakutettu.

Luen tekstisi huolella ja tarkistan:

  • kirjoitusvirheet
  • välimerkit
  • isot alkukirjaimet – pienet toki myös 😊
  • yhdyssanat ja sanaliitot.

Kysy lisää! Pyydä tarjous!

Tarkistuksen jälkeen palautan sinulle nopeasti ja edullisesti editoidun tekstin, jossa pisteet ja pilkut ovat kohdillaan sekä yhdyssanat ehjiä ja sanaliitot erillään. Tekstissäsi voi kuitenkin olla omia murteellisia tai yleiskielestä poikkeavia ilmaisujasi.

Jos olet ammattikirjoittaja, bloggaaja tai kirjoitat epävirallisia tiedotteita tai mainoksia, on hillitystä oikoluvusta sinulle huimasti hyötyä: aikaasi säästyy, kun katson tekstiäsi tuorein silmin ja bongaan nekin pikku lipsaukset, jotka sinulta saattavat mennä ohi, jos et aivan pinnistämällä pinnistä – mikä taas on kovin hidasta.

Jos tekstisi tarvitsee astetta huolellisemman hionnan, sille kannattaa tehdä hillitty kielentarkistus; perinpohjaiseen tarkasteluun tarvitaan hillittyä tekstinmuokkausta.

Opiskelija! Katso hillitön tarjous opinnäytetyön kielentarkistuksesta!

Eikö Wordin oikoluku sitten riittäisi?

Se on ihan hyvä alku. Word ei kuitenkaan osaa korjata kaikkea, esimerkiksi oikein kirjoitettuja mutta väärissä yhteyksissä olevia taivutus- tai kongruenssivirheitä. Suomen kielelle ominainen taivutushomonymia tekee tepposia ja väärin kirjoitettu sana voikin olla Wordin mielestä oikein.

Testaapa Wordissa vaikka lausetta:
Hillitty pilkun korjaamassa kirjoitus vihreitä.
Läpi menee heittämällä.

Word tunnistaa joitain suomen sanaliittoja ja yhdyssanoja, mutta iso osa kielenhuollon suosituksista on sen tavoittamattomissa. Mitä perusteellisempaa kielenhuoltoa tehdään, sitä vähemmän Wordin oikoluvusta on hyötyä – ja jo oikolukutasolla Hillitty pilkku pesee Wordin mennen tullen.

Mitä hillitty oikoluku maksaa?

Hillitty oikoluku maksaa 0,003 euroa/merkki. Voi sentään. Tuo on kovin hankala luku, joten muutetaanpa se senteiksi ja otetaan uudestaan: oikoluku maksaa 0,3 senttiä/merkki.

Oikoluvun hinta on siis reilusti alle puoli senttiä merkiltä!

Käytännössä tämä tarkoittaa, että oikoluvun hinta on noin 7,8 euroa sivulta, kun sivu on normaalimarginaaleilla rajattu A4, teksti 12 pistettä, riviväli 1,5 ja fontti Times New Romania. Merkkejä sivulla on silloin noin 2600.

Jotkut tarjoavat oikoluvusta kätevän sivuhinnan, mikset sinä?

Minä laskutan merkkimäärän mukaan siitä syystä, että se on reilumpaa sekä sinulle että minulle.

Kun kielenhuollon hinta ilmoitetaan merkkiperusteisesti, hinta on sama, mahtuupa sivulle miten paljon merkkejä hyvänsä.

Kun teksti on kooltaan suurta tai sitä on muusta syystä sivulla vähän, hinta on silti sama edullinen reilusti alle puoli senttiä merkiltä. Hinnoittelu on silloin reilu sinulle.

Kun teksti on hyvin kapeaa, pientä ja tiukalla rivivälillä, sivulle mahtuu helposti nelin-viisinkertainen määrä merkkejä. Hinnoittelu on silloin reilu minulle.

Miksi minun pitää maksaa sananväleistäkin?

Sananvälihän on tosiaan ilmaa, enemmän ehkä jopa epämerkki tai merkin puute kuin merkki, mutta senkin hinnoittelulle on hyvä syy: sananvälejä tutkitaan silloin, kun etsitään tekstistä yhdyssana- ja sanaliittovirheitä. Siksi ilmastakin pitää maksaa, mutta vain hillitysti eli reilusti alle puoli senttiä sananväliltä 😊

Olisiko mitään extra-super-duper-kaupanpäällistä tarjolla?

Kiitos kysymästä, olisi! Kun ostat minkä tahansa hillityn kielenhuoltopalvelun, saat ensimmäisellä kerralla palautteen tekstistäsi kaupan päälle. Palautteessa kerron, mihin sinun kannattaa kiinnittää huomio kirjoittaessasi ja millä konstilla saat tekstistäsi vielä paremman. Varaudu vastaanottamaan myös kehuja.

Keksitkö sinä itse nämä kysymykset?

Joo. Sori! Jos sinulle heräsi näiden lisäksi muita kysymyksiä tai kaipaat lisää vakuuttelua, ota yhteyttä. Asioista voidaan keskustella.


Ota yhteyttä!