Hillitty kielentarkistus – tekstin perusteellinen oikoluku ja kielenhuolto

Kun tekstisi on oltava kieliasultaan moitteetonta, hillitty kielentarkistus pelastaa päiväsi.

Luen tekstisi ajatuksella läpi ja korjaan oikolukutason virheet, eli

 • kirjoitusvirheet
 • välimerkit
 • isot alkukirjaimet
 • yhdyssanat ja sanaliitot.

Sen lisäksi tarkistan

 • erisnimien ja termien kirjoitusasun
 • sanajärjestyksen
 • lauseenvastikkeet ja viittaussuhteet
 • muut kieliopilliset seikat, esimerkiksi kongruenssit ja rektiot.

Korjaan myös ilmiselvän epäkorrektit sanat ja ehdotan parempia ilmaisuja rajatapauksille.

Hillityn kielentarkistuksen jälkeen tekstisi on sekä virheetöntä että asiallista, mutta sen tyyli ja sisäinen rakenne ovat sinun käsialaasi.

Kysy lisää! Pyydä tarjous!

Hillitty kielentarkistus on sinulle sopiva palvelu, jos kirjoitat verkkosivuja, tiedotteita, käyttöohjeita, mainoksia tai viranomaistekstejä. Ylipäätään kaikki julkiset tekstit, joiden on syytä olla asiallisia, kannattaa käyttää hillityssä kielentarkistuksessa. Aikaasi säästyy huimasti, kun sinun ei tarvitse arpoa, voiko noin tai näin sanoa tai onko tekstissä ymmärtämistä vaikeuttavia elementtejä, virheellisiä viittaussuhteita tai hankalia sanajärjestyksiä.

Mutta tekstistäni häipyy kielentarkistuksessa kaikki hauskuus ja lennokkuus!

Eihän toki! Vaikka tekstisi tarkistuksen jälkeen on asiallista ja korrektia, voi se silti olla sekä lennokasta että hauskaa. Korjatun tekstin tyyli riippuu siitä, millainen alkuperäinen teksti on.

Hillitty kielentarkistus ei siis tarkoita sitä, että kiva ja kiinnostava napataan pois. Hillityn kielentarkistuksen jälkeen kiva ja kiinnostava on ilmaistu niin, että lukija ymmärtää sen eikä esimerkiksi pahoita mieltään, jos olet tullut vahingossa käyttäneeksi epäsopivaa ilmaisua.

Mitä hillitty kielentarkistus sitten maksaa?

Hillitty kielentarkistus maksaa 0,005 euroa merkiltä, eli vaivaiset puoli senttiä – 0,5 senttiä – merkiltä. Kuulostaa melkein ilmaiselta, mutta koska kielenhuoltajankin on saatava voita leipänsä päälle, tottahan siitä hintaa kertyy. Otetaanpa siis hintaesimerkiksi perussivu:

 • A4-arkki normimarginaalein
 • fontti Times New Roman
 • pistekoko 12
 • rivinväli 1,5
 • sivulle mahtuu 2600 merkkiä x 0,005 euroa = 13 euroa

Esimerkkisivumme hillitty kielentarkistus maksaa siis 13 euroa (+ alv 24 %). Kannattaa huomata, että kyseessä on tiukkaan pakattu sivullinen tekstiä ja hinta todella määräytyy ainoastaan tekstimäärän mukaan – ei sen mukaan, mikä tekstin asettelu on.

Jotkut tarjoavat kielentarkistuksesta kätevän sivuhinnan, mikset sinä?

Minä laskutan merkkimäärän mukaan siitä syystä, että se on reilumpaa sekä sinulle että minulle.

Kun kielentarkistuksen hinta ilmoitetaan merkkiperusteisesti, hinta on sama, mahtuupa sivulle miten paljon merkkejä hyvänsä.

Kun teksti on kooltaan suurta tai sitä on muusta syystä sivulla vähän, hinta on silti sama edullinen alle puoli senttiä merkiltä. Hinnoittelu on silloin reilu sinulle.

Kun teksti on hyvin kapeaa, pientä ja tiukalla rivivälillä, sivulle mahtuu helposti nelin-viisinkertainen määrä merkkejä. Hinnoittelu on silloin reilu minulle.

Miksi minun pitää maksaa sananväleistäkin?

Sananvälihän on tosiaan ilmaa, enemmän ehkä jopa epämerkki tai merkin puute kuin merkki, mutta senkin hinnoittelulle on hyvä syy: sananvälejä tutkitaan silloin, kun etsitään tekstistä yhdyssana- ja sanaliittovirheitä. Siksi ilmastakin pitää maksaa, mutta vain hillitysti eli puoli senttiä sananväliltä 😊

Osaan kyllä kirjoittaa, mutta kaipaan palautetta ja neuvoja

Tiedät olevasi tosi hyvä kirjoittaja, jolla on kuitenkin joitain kiusallisia maneereja – meillä kaikilla on – ja ehkä toistat sinulle tyypillisiä virheitä. Pohdit, miten parantaisit tekstiäsi, ja haluaisit saada rakentavaa palautetta siitä. Hillitty kielentarkistus sopii sinulle loistavasti: saat korjatun tekstin, jonka perusteella osaat jatkossa kiinnittää huomiota tekemiisi virheisiin.

Jos haluat lisäksi erillisen palautteen, kirjoitan sinulle napakat ja ystävälliset ohjeet, jolla parannat tekstiäsi huimasti.

Koska olen juonikas ja yritteliäs kielenhuoltopalveluja kauppaava taho, tarjoan ensimmäisellä kerralla palautteen ilmaiseksi!

Näin on! Kun ostat minkä tahansa Hillityn pilkun kielenhuoltopalvelun, saat palautteen tekstistäsi ilmaiseksi ensimmäisellä kerralla! Uskomatonta! (Mutta tässä olikin kaikki, toisin kuin TV-Shopissa, josta saisit lisäksi vielä ainakin viipaloija-leikkuri-puimurin. Niiden kielenhuoltopalvelut sen sijaan lienevät melko rajalliset.)

Kannattaako enää miettiä?

No ei kannata. Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää.


Paiskaapa viestillä!