Olen pikku hiljaa rakennellut yritystoimintaa: miettinyt palveluja, sommitellut verkkosivustoa, törkkinyt hiukan somea ja pohtinut markkinointia. Hämeestä kun ponnistan, ei ole kiire.

* * *

Tähän asti ehkä suurin työsarka on ollut markkinointiyhteydenottojen torjunta. Tänään minulle soitti erityisen innokas kaveri, peräti kahteen kertaan. Toisen kerran hän soitti välittömästi sen jälkeen, kun olin mielestäni ihan kohteliaasti lopettanut ensimmäisen puhelun: ”Ei kiitos.” En vastannut enää. Otin puhelinnumeron pois YTJ:n tietokannasta. Tällä sivustolla se kuitenkin on, joten soitelkaa ihmeessä työtarjouksia, niille vastaan: ”Kyllä kiitos.”

Olen myös tarjonnut yhteydenottajille vastapalveluita. Verkkosivujen markkinoijille olen huomauttanut, että vaikkakin minulla on jo verkkosivut, voisimme silti tehdä yhteistyötä: minä voisin hioa heidän sivustojensa tekstit hienoiksi tai ainakin tarkistaa, ettei siellä ole pahoja mokia. En raaskinnut kuitenkaan yhdelle sanoa suoraan, että ainakin kaltaiseni tekstin kanssa askartelevat kotisivun tarvitsijat kääntyvät pois jo etusivulta, jos siellä heti ensimmäisessä lauseessa on karu korrelaattivirhe.

Olisi ehkä kannattanut. Seuraavalle saatan sanoakin. Noin kymmenellä eurolla olisi tuon ja muut virheet saanut korjattua.

Kilttinä tai kostoksi en kuitenkaan linkkaa kyseiseen sivuun. Sitä paitsi korrelaattivirheet ovat tosi rumia.

* * *

Seuraavaksi alan varmaankin pohtia, miten blogata kielenhuollosta. Tapoja on ainakin kaksi tai kolme:

  1. Osoitellaan toisten tekemiä virheitä.
  2. Neuvotaan ”kysymyksissä” ja maineen kartuttua ehkä kysymyksissäkin.
  3. Mennään vuodenajan mukaan.

Mikään näistä ei tunnu oikein mukavalta. Ehkä sekakäyttelen tapoja tilanteen mukaan, ehkä keksin jotain uutta. Sitä odotellessa oikein hyvää uutta vuotta!

Aiheet: Yrittäminen

Heli Ristilä

Kielenhuoltelija, tekstinsuoltelija, kirjapainotyyppi